неділю, 4 грудня 2016 р.

Тренінг "Не дай СНІДу шанс"

1 грудня –Всесвітній день боротьби зі СНІДом .

Треба боротися з інфекцією, а не з людиною. Віл позитивні потребують толерантного ставлення  до себе. Тільки від самих нас , від нашого розуміння ризику та нашої поведінки залежить наше здоров’я.  Ніхто з нас не застрахований  від ВІЛ.  Лише знання, свідомий вибір і відповідальність зможуть нас захистити .
 В сучасному світі стала легкою доступність інформації з питань статі (еротична література з яскраво вираженим сексуальним акцентом, фільмах пропагують збочене ставлення до сексу). Все це сприяє до більш раннього початку статевого життя. Наші діти дуже сприйнятливі до негативних проявів. Батькам часто цим займатися ніколи. І з цього інформацію вихованці намагаються отримати від своїх однолітків. А інформація може бути не завжди правильна і тактовна. У зв'язку з цим, статеве виховання учнів складає собою частину єдиного навчально-виховного процесу.
Статеве виховання є важливою складовою частиною морально-естетичного виховання. Невтішними є данні всесвітньої організації охорони здоров'я: ранній початок інтимних  стосунків; збільшується число дітей з порушеннями фізичного та розумового розвитку пов'язане із зачаттям дитини в нетверезому стані;  відзначається зростання венеричних захворювань, що тягнуть за собою проблеми зі здоров'ям;  і однією з найтрагічніших проблем, що виникли перед людством - це загроза СНІДУ.
Після 2010 року за прогнозами вчених буде вимирати 40% молодого населення країни, якщо не вживати ніяких заходів.
Всі ці проблеми стали предметом турботи школи. Саме школа стала  виховувати в дітях не тільки Людину, а й Чоловіка  і Жінку, які в майбутньому стануть Татами і Матерями - вихованцями, здоровими, охайними,  освіченими у відносинах до власного організму, організму протилежної статі.

Серед сташокласників  9-12 класів  пройшов  тренінг  під назвою «Не дай СНІДу шанс», на якому учні узагальнили та розширили свої знання про запобігання розповсюдженню ВІЛ- інфекції . Цікавим  стали пропозиції дітей про вихід з різних  життєвих ситуацій, які стосуються статевих відносин та статевого виховання.
З учнями 7-8 клвасів відбулися роз'яснювальні бесіди та перегляд презентацій про СНІД.
Хочеться вірити, що небезпечна хвороба омине моїх вихованців.

Немає коментарів:

Дописати коментар