понеділок, 12 грудня 2016 р.

ІІ Всеукраїнський проект "Школа енергії 2.0"

     З 1 грудня 2016 року стартував другий етап проекту «Школа Енергії 2.0», який реалізовується Асоціацією «Енергоефективні міста України». Проект підтримує «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ», за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
         Заходи триватимуть до  жовтеня 2017 року.
   Для участі у проекті Міжнародним журі було відібрано 15 шкіл України. Це були представники Львова, Запоріжжя, Вінниці, Змієва, Кам’янця-Подільського, Коломиї, Конотопа, Краматорська, Рівного, Сум, Херсона, Черкас та смт.Глибока. Від Запорізької області учасниками стали Комунальний заклад «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» Запорізької обласної ради, Запорізька загальноосвітня школа № 20 екологічного профілю та Комунальний заклад «Бердянська загальноосвітня школа інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради.
      7-8 грудня 2016 року представників обраних закладів було запрошено на дводенний тренінг до міста Львова. На заняттях педагогів знайомили з проблемами енергозбереження, методами проведення щоденного енергетичного моніторингу, розкривали шляхи покращення енергоефективності. Під час тренінгу учасники опанували базові елементи енергетичного менеджменту, ознайомилися із завданнями проекту та обговорили план заходів на 2017 рік, визначили шляхи співпраці із енергоменеджерами свого міста та технічними експертами проекту. Кожна школа отримала доступ до програмного продукту і розпочала щоденний моніторинг показників із обов'язковим внесенням їх до програми.
    На заняттях тренерам було презентовано план роботи школи під час реалізацїі проекту. Він містить досить цікаві та ефективні заходи: проведення щоденного енергомоніторигу, організацію уроків та виховних годин з ощадного та ефективного використання енергії в школі та вдома,  участь у міських Днях Сталої Енергії, проведення Проектних Днів та акцій до Дня Землі.
   По закінченню проекту на переможців чекає головний приз - відпочинок у літньому екологічному таборі. Організатори проекту вбачаються у цьому не тільки співпрацю навчальних закладів, а й налагодження дружніх стосунків між вихованцями шкіл заради головної ідеї - здорового екологічного майбутнього нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар