пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Обираємо професію – обираємо долю.

                                         
  У світі існує більше 50 тисяч професій. Як знайти серед них свою? Ким стати? На що орієнтуватися? На питання: «Ким ти хочеш стати після закінчення школи?» - старшокласники не завжди можуть відповісти.Як не помилитися у виборі професії?
Всім відома прислів’я: «Кожен коваль свого щастя». Тож у нашому закладі «ЗСЗШІ «Джерело» проводиться цілий ряд заходів, щодо профорієнтаційної роботи з учнями 9-12 класів.
                                             Одним з таких заходів стало відвідання учнями 9-А та 9-Б класів школи-інтернату Запорізького обласного центру зайнятості. Фахівці відділу організації профорієнтації під керівництвом начальника відділу Житової О.Ф. провели з учнями бесіду щодо професійної спрямованості та прагнень учнів школи. Потім старшокласники пройшли комп’ютерне тестування та отримали свої профільні листи з рекомендаціями щодо власних спрямувань та вибору сфери діяльності.
Діти з цікавістю ознайомилися з методичними матеріалами центру зайнятості. Широкий спектр інформації щодо найрізноманітніших видів професій та особливості навчання з обраних спеціальностей отримали учні нашої школи.
                  Дуже важливо не помилитися у виборі свого життєвого шляху, свого майбутнього.Від цього вибору залежить і матеріальний достаток, і коло спілкування, і щастя в житті, і забезпечення сім’ї. Недарма кажуть, що обираючи професію, людина обирає свою долю.
Де навчатися, щоб отримати професію на все життя і до душі? Якому навчальному закладу можна довірити своє майбутнє?
                                                   Вчителі нашого МО організували зустріч з викладачами та майстрами Запорізького професійного училища № 27. 1 листопада 2016 р.  відбулась зустріч, на якій  учнів закладу було ознайомлено з  ВПУ №27, його престижністю, викладачі продемонстрували відеофільм про різні спеціальності, яким навчають у закладі, розповіли про умови навчання . Багатьох учнів школи зацікавили спеціальності, яким навчають високопрофесійні викладачі.
                               Багато розчарувань виникає через недостатню поінформованість щодо вимог до тієї чи іншої професії. Щоб розширити знання учнів про світ професій, ознайомити з особливостями деяких нових професій, скорегувати професійні навички учнів, формувати відповідальне ставлення до вибору професійного шляху, майбутні випускники нашого закладу відвідали 3 листопада спеціалізовану виставку «Освіта за кордоном – 2017» та «Абітурієнт – 2017», яка проходила в ВК «Козак-Палац».Метою цієї виставки були інформування молоді про можливості отримання професійної освіти в Україні та за кордоном, презентація вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм, програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді.
                                      Кожен бажаючий мав змогу отримати інформацію про можливості освіти в Україні та за кордоном безпосередньо від представників українських та закордонних навчальних закладів. Крім індивідуальних консультацій і особистих зустрічей відвідувачі мали можливість прослухати презентації від представників закордонних навчальних закладів: коледжів, університетів.  Виставка була розрахована на тих молодих людей, які б хотіли навчатися як в Україні, так і за кордоном.
Народна мудрість говорить: щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало обраної професії.
Адже початок у велике життя відкриває перший крок, тож нехай він буде усвідомлений та бажаний для наших вихованців.

Немає коментарів:

Дописати коментар