неділю, 3 березня 2019 р.

Інтелектуальний марафон у «Джерелі»


Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, винаходів і запровадження нових технологій.
    Вир часу проковтнув багато відкриттів,  деякі дочекалися свого визнання і впровадження лише через десятки і сотні років. Серед учнів «Джерела» проводилися численні опитування, і  з'ясувалося, які ж винаходи людства є найбільш значними.
Було поставлено багато запитань та знайдено відповідей учнями середньої та старшої ланки школи-інтернату «Джерело» під час проведення інтелектуального марафону, який проходив під гаслом : «Від абетки до Великого відкриття» з 1 по 28 лютого. Він об’єднав знавців математики, фізики, хімії, біології, географії та інформатики, тому заходи передбачались бути цікавими та захоплюючими.
Інтелектуальний марафон проводився з  метою розвитку стійкого інтересу учнів до природничих наук, сприянню формування всебічно розвиненої особистості, популяризації природничих наук.
 До уваги учнів були представлені інтелектуально-пізнавальні ігри, кросворди, цікаві повідомлення та виступи учнів « Я-вчений», конкурси малюнків певної тематики, перегляд пізнавальної мультифільмотеки з біології, фізики, географії,  з теми «Відкриття вчених», виставка наукової літератури пов’язаної з тематикою марафону, випуск буклетів, плакатів, створення презентацій та проектів.

У школі «Джерело» пройшов ряд майстерок з елементами STEAM-навчання, на яких учні виготовляли власноруч трігексафлексони (шестигранний багатокутник), наносили на нього нові терміни та поняття,  в ігровій формі закріплювали новий матеріал.


Учителі природничо-математичного циклу завчасно готувалися  до проведення марафону. Були задіяні учні 5-11 класів з різними  формами та видами  позакласної роботи з предметів.
Сподіваємося, що творчому колективу природничо-математичних дисциплін  «Джерела» вдалося зацікавити учнів, бо знання людства стрімко ростуть та, можливо, в майбутньому хтось з них здійснить велике наукове відкриття, що може докорінно змінити життя людини, зробити його кращим!

Автор: Жовтяк Г.К.
Рецензент: Засоріна О.В.
Рекомендовано на сайт ДОН












Немає коментарів:

Дописати коментар