понеділок, 18 березня 2019 р.

День зустрічі птахів


Зустріч птахів у "Джерелі"

Як не буде птахів, то і людське серце стане черствішим.
М. Стельмах

Весна – пора повернення
пернатих на батьківщину. Більше століття уся світова спільнота 1 квітня відзначає Міжнародний день птахів, який запровадили ще у 1906році, метою якого є збереження видового різноманіття та чисельності диких птахів, залучення уваги громадськості до охорони птахів, проведення різних екологічних заходів і акцій.
18 березня 2019 року у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» відбулася акція «День зустрічі птахів».
Головна мета полягала в тому , аби актуалізувати увагу учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.



  • Перед учасниками акції постало делькілька завдань: ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю; 
  • поширення знань про сезонні явища у природі і в житті птахів; 
  • розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація інтересу до їх охорони;
  •  формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища; 
  • залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів; 
  • сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників акції.

    Акція проходила в декілька етапів.

    

     1 етап.   З початком весни птахи починають підшуковувати собі місця для гніздування, але іноді їм не вдається знайти підходящого місця. Особливо сильно від цього потерпають дуплогніздні птахи. Щоб покращити умови гніздування дуплогніздних птахів потрібно виготовити штучні гніздівлі – шпаківні, тож учні 9-Б та 9-В класів на уроках трудового навчання провели майстер-клас: «Шпаківні своїми руками».  Критеріями оцінювання  виробів стали  добротність та  оригінальність виконання шпаківень.

     2 етап. Учні 1-4 класів  вибрали собі  перелітного  птаха, знайшли інформацію  про нього та виготовили прапорці з його зображенням.

3 етап. Урочиста  лінійка «День зустрічі перелітних птахів». Учні 9-Б класу виступили  перед учнями молодшої ланки з віршами  про красу пташиного співу та корисну справу пернатих друзів. Цікавою стала гра «Назви зображеного птаха та визнач: перелітний він чи зимуючий».  Школярі із задоволенням вгадували  птаха , прослухавши його голос  чи спів. Завершальною дією стало розвішування  шпаківень на деревах.
Як висновок проведення акції "День зустрічі птахів" пролунав заклик дітей "Давайте будемо зустрічати птахів новими шпаківнями, годувати , обеігати, щоб чути їхній чарівний спів.Так вони щороку приноситимуть нам звістку про зародження нового витку життя"

Автор : М.В.Супрун
Рецензент: Сапальова Н.Г.
Рекомендовано на сайт ДОН

Немає коментарів:

Дописати коментар