четвер, 11 березня 2021 р.

Джерело: урок-проєкт-успіх


         Відродження освіти, розбудова національної школи зумовлюють необхідність розвитку інтелектуального потенціалу здобувачів освіти школи-інтернату «Джерело». Вчителі природничо-математичних дисциплін добре розуміють, що виявлення і виховання математичних здібностей, плекання інтелектуальних сил школярів освітнього закладу є надзвичайно важливою справою для отримання якісної освіти.

        

 Тож, у рамках проведення заходів, присвячених Року математики в Україні, протягом двох тижнів учні 7-А та 8-А класів з порушеннями слухової функції під орудою вчителів математики Шаповалової Наталії та Іванової Інни ініціювали проєктну діяльність, вивчаючи теми: «Веселі трикутники» (7-А) та «Чудові чотирикутники» (8-А). Як відомо, знання геометричних форм спонукають до цікавих запитань, які потребують обізнаності з різних предметів, вимагають неабиякого логічного мислення та достатнього мовленнєвого спілкування. І така інтеграція знань та співдружність учнів та педагогів була надзвичайно вдалою! Школярі – активні, зацікавлені, працьовиті. Освітяни – ініціативні, креативні, усміхнені.



          Серія уроків-проєктів продемонструвала, що діти з особливими освітніми потребами добре вмотивовані на математичне сприйняття світу, а завдяки проєктній діяльності вони розвивають прагматичне ставлення до навчання. Адже знання з геометрії допоможуть їм у дорослому житті робити математичні розрахунки, вимірювання, розумітися в арсеналі мовленнєвих виразів, формул, схем.


          Сподіваємось, що такі уроки-проєкти, полюбляться всім учням «Джерела» і вони ще завзятіше будуть закладати у власні інтелектуальні підвалини знання з різних дисциплін. 

автор статті Шаповалова Н.Л.

рецензент Шокарєва О.Є.

рекомендовано до розміщення на сайті ДОН

Немає коментарів:

Дописати коментар