четвер, 24 листопада 2016 р.

Практична спрямованість уроків біології.

Метою сучасної школи є підготовка дітей до життя. Кожен учень має отримати під час навчання знання, що знадобляться йому в майбутньому житті. Здійснення означеної мети можливе за умови запровадження  технологій здоров’язберігаючої педагогіки. Основна мета сучасної школи полягає у формуванні здорової особистості.

      На уроках біології формуються у школярів  необхідні  знання,  вміння і навички щодо здорового способу життя,  а під час  проведення практичних робіт  вони навчаються  використовувати набуті знання в повсякденному житті. Під час вивчення теми «Кровообіг та лімфообіг» учні  9-х класів вчилися визначати частоту серцевих скорочень, знаходити та рахувати пульс та артеріальний тиск , аналізувати  їх зміни при різних фізичних навантаженнях  та зробили висновок про важливість самоконтролю за частотою серцевих скорочень. На практичній роботі школярі вчилися визначати вид кровотечі та надавати першу допомогу при різних видах кровотечі.
       Хочеться вірити , що ці навички допоможуть учням не розгубитися, а врятувати здоров’я або життя людині, яка поранилася  та стікає кров’ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар