середу, 20 квітня 2016 р.

Сумна дата

26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС

 і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
                        Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні мала місце аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильську трагедію.
                 Одразу після аварії майже 8,5 млн людей були опроміненими, близько 155 тис кв. км територій було забруднено, з них 52 тис кв. км – сільськогосподарські землі. Реактор продовжував випромінювати радіацію ще 3 тижні, доки його не закидали сумішшю піску, свинцю, глини і бору.  
                            Офіційно причиною прийнято вважати некомпетентність персоналу, якому в той день доручили проведення технічного експерименту.
         
  Учні нашого закладу переглянули документальну стрічку "Битва за Чорнобиль. Хроніка основних подій". Після перегляду пройшло обговорення сюжету окремо в кожному класі. Для учнів 9-Б класу тема є найбільш зрозумілою, тому що відповідає вивченому матеріалу. Але і 8-А, і 8-Б дивилися передачу, затамувавши подих.
Тема сюжету дуже важка для розуміння учнями із вадами слуху, і тому вчитель математики Бондаренко Л.М. перекладала на мову жестів основний зміст стрічки для хлопців та дівчат 9-А та 11 класу. Вважаємо, що після перегляду та обговорення цієї теми залишився слід у серцях учнів нашої школи.
Автор Шаповалова Н.Л.
Рекомендовано для розміщення на шкільному сайті.

Немає коментарів:

Дописати коментар