вівторок, 5 квітня 2016 р.

Олімпіади школярів : не сепаратор для "вершків",а "дріжджі" освіти

Як зацікавити учнів навчальним предметом та підвищити мотивацію до навчання?
Як повторити матеріал навчального предмету та надати можливість учням перевірити свої знання?  

 На всі ці питання вчителі нашого закладу  мають таку відповідь - проводити різноманітні конкурси.
Педагоги нашої школи  застосовують усі можливі,а іноді й неможливі, засоби  для того,щоб навчанння дітей було цікавішим.   Сухомлинський стверджував :"Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли воно живе у світі гри, казки, музики, фантазії, творчості. Без цього дитина -засушена квітка."
         Так, вчитель математики  Бондаренко Лариса Миколаївна запрошує  всіх охочих взяти участь у Всеукранському конкурсі з математики  "Кенгуру".В цьому році від нашого закладу учасниками конкурсу стали  понад 50  учнів.
         Не залишились байдужими й інші педагоги та стали координаторами  Всеукраїнської учнівської оімпіади з навчальних предметів "Олімпус" (весняна сесія): фізика ( вчитель Шаповалова Наталія Леонідівна), математика(Бондаренко Л.М.,Шаповалова Н.Л.), хімія (Супрун Мілена Володимирівна), біологія (Жовтяк Гульнара Кашифівна)- ці предмети учні обрали для змагань.Всього учасниками олімпіади стали більше 60 учнів.Учні 5 класу вперше взяли участь в цій олімпіаді,а  дев'ятикласникам така нагода випробувати свої сили в математиці дуже знадобиться ,тому й учнів 9 класів було найбільше.
     Закінчився  конкурс з фізики "Левеня". Конкурс проводиться серед учнів старших класів  , а таких у нас не дуже й багато,тому учасників заявлено  14( 3 учня з 7 класу, 4 учня з 9 класу та 7 учнів 8 класу). Учні 7 класу брали участь у конкурсі вперше,тому найцікавіше було спостерігати саме за ними. Дев'ятикласники вже втретє беруть участь у фізичному
конкурсі,тому вони більш досвічені.Складні завдання були для восьмикасників, необхідно  згадати матеріал минулого року.Та для наших учнів нема нічого неможливого. Чекаємо результатів конкурсів і  сподіваємось,що вони будуть приємними. 

автори Бондаренко Л.М. та Шаповалова Н.Л.
рекомендовано для розміщення на шкільному сайті.

Немає коментарів:

Дописати коментар