пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Омріяна освіта

      Нарешті і промайнули 2,5 роки, з тих пір,  як вчителі КЗ ЗСЗШІ"Джерело" Жовтяк Г.К. та Васильєва Т.С. вирішили здобути другу вищу освіту за фахом дефектолог, сурдопедагог в Інституті корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, на кафедрі сурдопедагогіки.
     Вже позаду Державні іспити, заліки, курсові, семінари, практика…  Завжди трішки сумно, коли перегортаєш чергову сторінку свого життя…
     З 1998 року кафедру очолює Фомічова Людмила Іванівна, доктор психологічних наук, професор. Загальна кількість ії публікацій становить понад 200 наймену­вань, серед них 2 монографії, 5 програм для спеціальних шкіл, 40 програм для дошкільних за­кладів для дітей з вадами слуху, 3 підручники для спецшкіл, по­над 60 програм для ВНЗ, 4 підру­чника для ВНЗ, більше 20 мето­дичних рекомендацій для шкіл та ВНЗ.
   Кафедра сурдопедагогіки надає великого значення впровадженню сурдопедагогічних розробок у практику, розробляючи посібники, підручники програми для спеціальних закладів освіти, що схвалені  МОН України.
     Позитивний розвиток науки і сурдопедагогічної практики поставив  на порядок денний нові для України завдання, що можуть бути реалізовані та розв’язані лише об’єднаними зусиллями сурдопедагогів всіх шкіл і дошкільних закладів.
   Упродовж  багатьох років кафедра готує фахівців -  сурдопедагогів, які в Україні забезпечують навчання, виховання, реабілітацію дітей дошкільного та шкільного віку з вадами слуху.
Ось і ми, нарешті, здобули цю омріяну освіту. Закінчується, хоч і невелике, але таке позитивне та яскраве студентське життя…
Новоспечені сурдопедагогі після Державних іспитів на чолі з
завідуючою кафедрою сурдопедагогіки, професором, доктором
психологічних наук Фомічовою Людмілою Іванівною

 Радимо   нашім молодим  колегам  приєднуватися до отримання такої  необхідної  кваліфікації…


Офіційний сайт Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова :





Немає коментарів:

Дописати коментар