понеділок, 24 січня 2022 р.

STEM простір Джерела розширює свої кордони


     На початку другого семестру   вчителі методичного об’єднання природничо-математичних дисциплін провели чергове засідання, на якому презентували власні доробки та ідеї щодо провадження STEM освіти. Зокрема, вчитель математики Інна Іванова розповіла про доцільність використання інтерактивних ігор (kahoot, quizziz) для раціонального    повторення навчального матеріалу, а сервісу naurok - для інноваційного  контролю вмінь , навичок з алгебри та геометрії в 7-9 класах учнів з особливими освітніми потребами.

    Вчитель фізики Наталія Шаповалова акцентувала увагу на профорієнтаційне спрямування STEM уроку з математики у випускних класах ( 11б,12а) з теми «Атлас STEM професій». На цьому уроці у випускників була можливість розширити свій світогляд та познайомитись з різноманітними професіями. Варто зазначити, що педагог навчила учнів користуватись  QR -кодом для отримання необхідної інформації.

    Вчитель географії Гульнара Жовтяк поділилась досвідом з використання  констурктору LEGO для побудування моделі вулканів та проведення дослідів та спострежень реалістичної картини природи- «живий вулкан»  за допомогою інтерактивної  пісочниці.

    Матеріально-технічне оснащення кабінету фізики школи-інтернату «Джерело»  сприяє збагаченню інформаційних компетентностей здобувачів освіти при виконанні практичних робіт з астрономії, віртуальних лабораторних робіт з фізики тощо.

    Керівник МО Гульнара Жовтяк   нагадала про підготовку STEM-декади, що запланована на лютий, а педагоги МО активно підтримали ії та розробили дорожню карту. 

Автор Шаповалова Н.Л.
рецензент Шокарєва О.Є.



Немає коментарів:

Дописати коментар