четвер, 28 січня 2021 р.

Зимова акція "Нагодуй синичку"

 Зима радує дорослих та малюків своєю красою, святами, але ця холодна пора року диктує свої правила. Особливо тяжка і голодна вона для птахів. Згідно зі статистичними даними у суворі зими з 10 великих синиць виживає 1-2. В наших силах врятувати птахів від голодної смерті: розвісити годівнички і всю зиму підгодовувати їх.  Тому настає час, коли вони потребують нашої турботи. Не байдужими до життя пернатих взимку є багато людей. В Україні триває акція «Нагодуй синичку», де активісти закликають не забувати про пташок.

     У комунальному закладі «Запорізькій загальноосвітній спеціальній школі-інтернат «Джерело»  звертають особливу увагу вихованню у дітей любові до природи, повагу і турботу до друзів наших менших, бережливе ставлення до всього живого навколо. Доброю традицією в нашій школі стало щорічне проведення взимку акції «Годівничка для птаха». Не став винятком і цей навчальний рік. Школярі  під керівництвом вчителя біології Супрун  Милени Володимирівни почали активно готуватися до акції. Так, на території школи-інтернат «Джерело» розвішані чудові годівнички, які тепер прикрашають територію нашого закладу та слугують місцем "обіду" наших пернатих друзів! Завчасно потурбувалися і про корм для птахів. 

              «Я ладнаю годівнички для горобчика й синички. Для малого снігурця крихт насиплю і пшонця. Прилітайте, друзі милі, не лякайтесь завірюхи!»- саме під таким гаслом пройшла акція «Нагодуй синичку», яку провели у січні в навчальному закладі «Джерело». Проведення даної акції є своєрідним закликом до усіх небайдужих  про допомогу птахам та їх збереження . Діти принесли насіння соняшника, пшоно та крихти хліба. Усі гостинці школярі розклали по годівничкам.

             Ми сподіваємося, що пташки будуть дуже раді, коли прилітатимуть до таких годівничок і знаходитимуть там щодня смачну поживу. Так вони зможуть подолати холод, голод, а весною даруватимуть свій спів, оберігатимуть дерева і сади від шкідників.

   Під час акції вихованці  познайомилися з видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцевості; отримали знання з біології птахів, аспектів їх підгодівлі;  ознайомилися з методиками спостереження  за зимуючими птахами; розвивають гуманне ставлення до птахів, бажання їх охорони.

Діти разом з вихователями з радістю долучилися до акції і цілу зиму підгодовують зимуючих пташок. Учні були задоволені своїм гарним вчинком.

Немає коментарів:

Дописати коментар