понеділок, 5 лютого 2018 р.

Вчимося впродовж життя

Виховуючи критично грамотну особистість,
яка буде здатна діяти у спільноті
як мисляча людина, ми зробимо крок
на шляху до створення демократичної держави.
К. Мередіт, Д. Стіл

                      27 січня 2018 року вчителі КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР Флюр Ю.О., Жовтяк Г.К., Шаповалова Н.Л., Сапальова Н.Г. взяли участь в тренінгу для учителів основної й старшої школи на тему: «Методика розвитку критичного мислення учнів».
                         
 Цей захід відбувся на базі ЗОШ №38, за сприяння  КЗ «ЗОІППО» ЗОР. Восьмигодинний тренінг, який складався з п’яти блоків, пройшов на одному диханні. Тренер Наталія Богомолова  звернула увагу всіх присутніх на основні сучасні методи викладання в контексті критичного мислення. Вона надала теоретичний матеріал і запропонувала тематичну літературу. Методика розвитку критичного мислення учнів стане у нагоді кожному педагогу, який хоче працювати і користуватись всім педагогічним інструментарієм, щоб зробити урок більш цікавим і продуктивним.
                        Під час практичної частини тренінгу вчителі мали змогу відчути себе учнями. Богомолова Наталія провела «урок» з учасниками групи. Під час цього заняття, вона використала вправи та завдання для учнів, які базуються на методах роботи з текстами, методах систематизації інформації за допомогою графічних організаторів. Учителі опрацювали основні етапи структури таких уроків, познайомились з особливостями  організації навчання з використанням  методів критичного мислення. Ось, приклади деяких вправ і завдань: «Залиште за мною останнє слово», «Метод опорних слів», «Читання з маркуванням», «Читання з зупинками».
Якщо ви прагнете теж підвищити мотивацію своїх вихованців, хочете навчити їх критичному мисленню та урізноманітнити свої уроки новими завданнями, відвідайте цей тренінг!


Немає коментарів:

Дописати коментар