суботу, 23 вересня 2017 р.

Розвиток практичних компетенцій учнів школи "Джерело"


 
Верховна Рада 5 вересня ухвалила проект закону про освіту. Відтепер в Україні навчатимуть не за "фабричним" методом, а за компетентнісним.
Нагадаємо, що одним із пріоритетних завдань нової школи є  розвиток практичних компетенцій, демонстрація взаємозв`язку всіх навчальних предметів. Вчителі   "Джерела" Жовтяк Г.К.,Супрун М.В., Шаповалова Н.Л. вже декілька років поспіль працюють за новим стандартом освіти, тому що  віддають перевагу в  навчальному процесі на виконання практичних та лабораторних робіт.
            Педагоги розуміють, що формування нових  понять нерозривно пов'язане з трансформацією теоретичних напрацювань  у практичні вміння та навички.   Саме задля цього  на початку навчального року проводяться лабораторні роботи з фізики та біології, коли учні  повторюють не тільки вивчений теоретичний матеріал , а й реалізують набуті практичні навички. А допомагає їм у цьому  сучасне   обладнання кабінетів фізики та біології - найновітніша цифрова лабораторія з фізики, інтерактивна дошка, комп`ютери з виходом до мережі Інтернет, новітні мікроскопи та набори з реактивів до уроків з хімії.     Вчителі біології та фізики навчального закладу приділяють багато часу для вироблення прак­тичних умінь школярів:
·                   вмінню працювати з різними фізичними та біологічними приладами (терезами, динамометром, мікроскопом, компасом тощо);
·                   проводити спостереження в природі;
·                   використовувати набуті знання в побуті.
                 Зазначені вміння — практичні, інтелектуальні й навчальні — фор­муються успішно, якщо оволодіння ними відбувається в комплексі при виконанні самостійних , лабораторних і практичних робіт. Діяльність учнів у процесі спостереження передбачає відчуття, сприйняття, активне цілеспрямоване мислення. Учні  7 та 8 класів пізнають зовніш­ні ознаки й властивості предметів та явищ, установлюють зв'язки й за­лежності між ними, з задоволенням застосовуючи новітні фізичні прилади .  "А такого обладнання я не бачив в жодній школі!", - такі гордовиті репліки  можна почути в коридорах та аудиторіях "Джерела".
 Тож  , якщо саме сьогодні розпочнемо працювати за новою освітньою програмою  , то   незабаром отримаємо  бажані результати .
 Рекомендовано для висвітлення на сайті Департаменту.
рецензент Засоріна О.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар