вівторок, 14 березня 2017 р.

День Пі в школі -інтернаті Джерело

                       Сьогодні треба розв'язувати задачі, пекти пироги з зображенням числа "Пі" та водити навколо них хороводи.
                День числа "Пі" відзначають по всьому світу прихильники математики і гіки (geek) - так американці називають "ботаників", людей, схиблених на комп'ютерах, схильних шокувати оточуючих підкресленою цікавістю до "незрозумілих" речей, зневагою до зовнішнього вигляду.
             Це неофіційне свято придумав в 1987 році фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який виявив, що дата 14 березня, записана в прийнятій в США формі - 3/14 - співпадає з першими трьома цифрами числа "Пі", яке виражає відношення довжини кола до його діаметру. Крім того, 14 березня відзначають день народження творця теорії відносності Альберта Ейнштейна.
                           На декількох "офіційних сайтах" Дня числа "Пі" приводяться рекомендації, як відзначити це свято. Їх автори радять, наприклад, спекти пиріг із зображенням грецької букви "пі" або з першими цифрами самого числа, розв'язувати математичні задачі й загадки, водити хороводи навколо предметів, пов'язаних з цим числом.
А учні нашої школи день пі відзначили  на свій смак: переглянули  науково-пізнавальний фільм про число ПІ та вирішили самостійно перевірити, чи завжди відношення довжини кола до його діаметру буде дорівнювати цьому чарівному числу.

Немає коментарів:

Дописати коментар