понеділок, 4 грудня 2023 р.

ПРОЄКТ З ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

Вивчення фінансової грамотності для дітей є критично важливим, оскільки це надає їм необхідні навички та знання для прийняття розумних фінансових рішень у майбутньому. Саме з цієї причини вчителі математики школи— інтернату "Джерело" Іванова Інна Леонідівна та Шаповалова Наталія Леонідівна вирішили розпочати роботу над проектом з фінансової грамотності для дітей 5-В, 6-В  та 6-Г   класів.



У результаті роботи учні почнуть вивчати основні фінансові принципи, ознайомляться з правилами формування позитивних фінансових звичок, що може включати в себе вміння раціонально витрачати гроші, активно планувати та зберігати.







Робота над проєктом дозволить учням розуміти ризики, пов’язані з боргами, кредитами та неправильними фінансовими рішеннями, а це допоможе зменшити ймовірність майбутніх фінансових проблем. Розв’язання задач практичного змісту сприяє розвитку економічного мислення, розуміння того, як функціонує грошова система.



На 1-му етапі роботи над проектом, який відбувся з 15-го по 30-е листопада учні ознайомились з історією появи грошей, виконали інтерактивну вправу та вхідне тестування. 2-й етап проекту передбачає розв’язання задач з теми: "Оплачуємо комунальні рахунки" та "Шалені знижки". Робота над такими проєктами важлива, тому що фінансово грамотні діти можуть впливати на фінансову стабільність всієї сім’ї, вносячи свій вклад у раціональне витрачання сімейного бюджету та управління фінансами.

(автор Шаповалова Н.Л.)

Немає коментарів:

Дописати коментар